Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki Bananowiec

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt 1 szt.
banan 3 szt.
mleko 250 ml
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżka
czekolada mleczna 30 g
mleko 1 łyżka
bita śmietana 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki Bananowiec

Banany obrać i zmiksować na jednolitą masę. Zagotować 1/4 szklanki mleka i rozpuścić w nim żelatynę. Śnieżkę przygotować według przepisu na opakowaniu. Do ubitej śnieżki wkręcać po łyżce masę bananową. Na końcu dodać ostudzoną żelatynę.
Biszkopt przekroić na 3 części. Przełożyć go masą bananową i odstawić do lodówki żeby stężała. Wierzch posypać przesianym cukrem pudrem.
Banana obrać, przekroić wzdłuż i ułożyć na środku wzdłuż ciasta.
Zalać połówki banana czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej z mlekiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.09.2012 18:55
wygląda pysznie i zapewne tak samo smakuje :)
Grażyna13 12.11.2011 18:53
Pyszny :)
Angelika10 24.06.2011 22:38
Ciekawy takiego jeszcze nie robilam.
pigila
pigila 21.03.2011 21:38
wygląda smacznie
Agnieszka/picola 11.03.2011 17:53
muszę zrobić
Gosia40 02.02.2011 19:21
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak