Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z chili

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryczka chili
pieczarki ok 30-40dag
cebula biała
koperek
śmietana do zup
kostka rosołowa
smażona cebulka w kostce
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
makaron uszka
pieprz kolorowy
Sól czosnkowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z chili

Papryczkę pokroić i usunąć pestki (zostawić kilka). Pieczarki obrać, umyć i podsmażyć na patelni z cebulką i papryczką chili, oprószyć przyprawą uniwersalną. Zagotować ok 750 ml wody z 2 kostkami rosołowymi (grzybowymi lub tradycyjnymi bulionowymi). Dodać pieczarki, koperek suszony, doprawić kostką smażona cebulka, pieprzem cytrynowym i kolorowym, dodać ugotowany na w pół makaron. Zagęścić śmietaną do zup.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak