Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z nadzieniem śliwkowym

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser biały 500 g
mąka 600 g
powidła śliwkowe kilka łyżek
jajko
margaryna 3-4 kostki
żółtko jajek 3 szt
jajko 1 szt
cukier waniliowy 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier puder 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z nadzieniem śliwkowym

Ser zemleć, dodać mąkę, cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajko,żółtka i margarynę. Wyrobić ciasto. Formować pączki, w środku robić dziurkę, dawać powidła i zagniatać. Smażyć w gorącym oleju. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

natii3624 07.05.2012 22:21
smaczne
izapozdro 04.05.2011 11:26
pyszności
Edyta38 14.04.2011 19:24
niebo dla podniebienia
usmiech 10.04.2011 10:58
mniam mniam
Iwusia 15.03.2011 23:26
pychotka :)
Kate131 26.02.2011 10:10
ma być oczywiscie 3/4 kostki margaryny:)
Jolanta41 02.02.2011 11:08
Bardzo ciekawy przepis z serem i bez tego trudnego ciasta drożdżowego!
teresa18 01.02.2011 18:17
pączki zawsze na tak
ziutula
ziutula 01.02.2011 12:24
precz z kaloriami- takie pączki są warte cm...
aginaa 01.02.2011 09:38
pyszne
Ewelina45 01.02.2011 09:25
pycha
agnieszka214 01.02.2011 08:25
uwielbiam
mehia 01.02.2011 03:59
uwielbiam takie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak