Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja z homarem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
pieczarki 60g w plasterkach
mąka 2 łyżki
gęsta śmietana 1 szklanka
sól
pieprz
jaja 8
grzanki 8

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja z homarem

Rozgrzać masło w rondelku. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć mąką i zasmażyć. Dodać śmietanę, przyprawy i 1/2 szklanki mięsa. Dusić na małym ogniu do zgęstnienia. Jaja ugotować w koszulkach. Pozostałą część homara ponakładać na grzanki. Na wierzch położyć po jajku i polać sosem. Podawać zaraz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 03.08.2013 16:19
ciekawy , podoba mi się
Tomasz17 29.07.2011 22:41
apetyczne
aleksa123 08.06.2011 07:46
Interesujące
Rique 09.05.2011 22:02
mmm szkoda, ze drogie:)
marchewka 12.03.2011 00:00
ekskluzywne :)
Danuta8 11.02.2011 16:05
takich jeszcze nie jadłam
kanu83 06.02.2011 13:15
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak