Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pita z kurczakiem i pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pita 2 szt
pierś z kurczaka 300 gram
pieczarki 300gram
ser 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Pita z kurczakiem i pieczarkami

Chlebek pita kroimy na pol i robimy wyciecie w srodku tak by moc wlozyc farsz. Krrczaka kroimy na kosteczke i podsmazamy z przyprawa gyros. Pieczaki z cebulka podsmazamy na maselku i dodajemy o kurczaka. Dokladnie wszystko mieszamy. Dodajemy starty ser, dokladnie mieszamy i wkladamy do naszej pity. Na gore mozemy posypac jeszcze serem, zrobi nam sie fajna skorupka. Wkladamy do piekarnika na jakies 15 minut i gotowe. Podawac z mojonezem lub kethupem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 10.01.2012 21:32
smaczne
grazia1 11.05.2011 10:17
lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak