Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszon jabłeczny

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 20 dkg
woda 2 szkl
wino musujące 1 but
cytryny 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszon jabłeczny

Zagotować wodę z cukrem,jabłka obrać i pokroić w cienkie plastry,ułożyć w wazie ,do jabłek wycisnąć sok z cytryn,włożyc kawałek skórki cytrynowej i zalać gorącym syropem,pozostawić na kilka godz,przed podaniem odcedzić
z jabłek sam sok,dodać do niego wino musujące,nalać do szklanek z rozkruszonym lodem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 05.02.2011 15:48
pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak