Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placuszki z cukinii z fetą i łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt
jaja 2 szt
mąka 2-3 łyzki
natka pietruszki 3 łyzki
śmietana 3 łyzki
ser feta 1\\2 szt
łosoś filet 10 dag
sok z cytryny 1\\2 szt
sól, pieprz
olej do smażenia
cukinia 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Placuszki z cukinii z fetą i łososiem

Cukinię dokładnie umyć i zetrzeć na tarce jarzynowej. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Do warzyw dodać mąkę, jajka, natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem.
Wszystko dokładnie wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu formować placuszki i smażyć na złoty kolor po obu stronach. Ser feta rozetrzeć ze śmietaną i sokiem z cytryny na jednolitą masę. Usmażony placuszek smarować kremem z fety i przekładać drugim. Wierzch udekorować pozostałym kremem i kawałkiem łososia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 04.03.2012 12:26
Ale zrobiłam się głodna-super;}

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak