Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki duszone w białym winie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki
Młoda cebulka
szczypiorek usiekany
czosnek
olej
masło
wino białe wytrawne
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki duszone w białym winie

Pieczarki oczyszczamy i smażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż nabiorą rumianej skórki, następnie dodajemy pokrojoną cebulkę (bez szczypioru jeszcze) i posiekany drobno czosnek (cóż za aromat). Delikatnie zasmażamy i podlewamy winem doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy jeszcze trochę masła i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Bardzo fajnie smakuja z dużą ilością czosnku bez wina a zamiast soli i pieprzu vegeta.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak