Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane grzybami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt.
grzyby leśne 3/4 kg
cebula 1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
śmietana 1 szklanka
jajko 1 szt
sól do smaku
tłuszcz do smażenia
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane grzybami

Rozdrobnione grzyby udusić dobrze odparowując sok, dodać tak samo rozdrobnioną cebule i przyprawy. Gdy grzyby będą już miękkie dodać tarta bułkę. W czasie gdy grzyby się gotują obrać ziemniaki, wydrążyć okrągłą łyżeczką otwór na dłuższym boku, ziemniaki włożyć do posolonego wrzątku i gotować przez 5 minut. Następnie odsączyć z wody, nałożyć grzyby , ułożyć w płaskim rondelku, zalać śmietaną zmieszana z jajkiem i doprawiona na ostro, posypując z wierzchu serem. Wstawić na 20 min do mocno rozgrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak