Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółta zupa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

miąższ z dyni 20 dkg
cukier
pieprz
sól
mąka łyżka
masło łyżka
wywar drobiowo-wołowy 3/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Żółta zupa

Miąższ dyni pokroić na kawałki, zalać bulionem, dodać połowę masła. Dusić pod przykryciem, aż kawałki dyni zaczną się rozpadać. zmiksować blenderem.
Mąkę przesmażyć na pozostałym maśle, zagęścić nią zupę. Przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
Jeśli zupa jest zbyt gęsta dodać więcej wywaru.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marinia 28.09.2012 20:26
zupka na czasie :)
Motorek 08.05.2011 21:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak