Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptyś z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto: 0 l
woda 2 skzlanki
mąka pszenna tortowa 2 szklanka
sól 1 szczypty
masło 1 kostka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Farsz: o l
cebula biała 1 szt
pieczarki 80 dag
ser żółty 25 dag
sól 2 szczypty
pieprz 2 szczypty
olej rzepakowy 3 łyżki
jaja 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ptyś z pieczarkami

# Ciasto ; z wody ,soli i kostki margaryny gotujemy bazę do ciasta .Dodajemy mąkę i szybko mieszamy by nie było grudek.
# Dodajemy jajka i proszek do pieczenia .Nadal mieszamy .
# Formujemy z ciasta kulki wielkości orzecha i układamy na blaszce posmarowanej masłem i posypanej mąką .Pieczemy 25 minut .
#
# Na farsz ; cebulę przesmażamy na oleju ,dodajemy pokrojone w cienkie plasterki pieczarki .
# Doprawiamy solą i pieprzem . Gotowe przestudzone ptyśki przekrawamy na pół i napełniamy wystudzonym farszem.
# Ser ścieramy na tarce.
# Posypujemy po farszu .Nakrywamy ptyski wierzchnią połówką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 04.03.2013 06:59
ciekawy przepis
zdzislawa2 30.03.2012 12:44
ekstra
smakoszek 09.09.2011 10:08
bardzo ciekawe po lączenie
barbara11561 13.04.2011 08:39
Oj-takich ptyśków jeszcze nie jadłam.Super pomysł:)
ben-ka 09.03.2011 10:19
Warto spróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak