Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JOGURTOWA GRATKA

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1
galaretka pomarańczowa 2
galaretka wiśniowa 1
jogurt 6 kubeczków po 115 ml

Przepis i sposób przygotowania na: JOGURTOWA GRATKA

Galaretkę agrestową rozpuścić w 400 ml wody ,gdy stężeje pokroić w kostkę.2 galaretki pomarańczowe rozpuścić w 400 ml wody i odstawić do przestudzenia.Jogurty Gratka(6 kubeczków po 115 ml) wyłożyć do miski i połączyć z wystudzonymi galaretkami pomarańczowymi.Dodać do tego pokrojoną galaretkę agrestową.Wszystko wlać do tortownicy wysmarowanej masłem.Gdy stężeje na wierzch wylać galaretkę wiśniową,którą należy rozpuścić w 400 ml wody.Ciasto schłodzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 22.12.2011 17:56
fajne
eli82 22.12.2011 17:56
fajne
Mariusz10 17.08.2011 20:03
swietne!
smakoszek 10.07.2011 08:18
pychotka
dorotka0000025 30.05.2011 19:32
pyszne
basia70 25.05.2011 12:50
pyszne
pigila
pigila 06.05.2011 21:22
super
Motorek 20.04.2011 19:28
smaczne
Kuchareczekjeden 13.04.2011 19:26
super!
owca441 05.04.2011 17:34
smaczniutkie
agata1722
agata1722 01.04.2011 00:18
dobrze to wygląda, unie robiłam jeszcze z jogurtem a ostatnio mam dużego smaka na te rzeczy a można wykorzystać inny jogurt?
Izabela28 27.03.2011 20:07
super deser:)
Teresa19 20.03.2011 13:17
Zjadłoby się,wypróbuję.
Krystyna32 24.02.2011 00:27
pycha
teresa18 31.01.2011 17:09
lekki deser to lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak