Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z nadzieniem budyniowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 litra
jajko 1 szt
mąka 1 szklanka
sól Zmiksować razem mleko, 1 jajko,
cukier wanilinowy 1 sztuka
budyń waniliowy 1 szt
olej do smażenia
woda gazowana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z nadzieniem budyniowym

Mleko, jajko, mąkę, wodę mineralną, sól i cukier wanilinowy zmiksować razem i piec naleśniki.
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu i gorącym przekładać naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 03.03.2012 20:28
oj, dawno nie jadłam
manaika 03.03.2012 20:27
oj, dawno nie jadłam
Justa32 14.09.2011 09:11
super!!!
Ewelina38 23.08.2011 18:33
rewelacyjny pomysł
Robert10 16.08.2011 10:20
smaczne
marchewka 19.07.2011 21:45
Kurcze,że ja jeszcze o tym nie pomyślałam! Super pomysł!
Kopiko1983 12.07.2011 09:12
Odpowiedź dla HALUSI: Te naleśniki u mnie w domu raczej znikają zanim zdążą wystygnąć, więc o odgrzewaniu nie ma mowy. Tak osobiście radziłabym chyba korzystanie z mikrofali, bo przy odpiekaniu to budyń mógłby wypłynąć.
Justyna Jussstiii 30.05.2011 12:56
super
Halusia 06.05.2011 06:50
Dobre! A odpiekasz je na patelni czy odgrzewasz w mikrofalówce?
FAFIK 15.02.2011 11:28
Uwielbiam naleśniki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak