Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety w sosie pietruszkowym

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 40 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 10 dag
mleko kilka lyzek
jajko
przyprawa do zup w płynie 2 lyzki
masło 3 dag
mąka 2 lyzki
wywar mięsny 1,5 szklanki
śmietana 1/2 szklanki
Kwas cytrynowy Prymat
natka pietruszk 2 lyzki
sól
pieprz
ziele angielskie
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety w sosie pietruszkowym

do miesa dodac bulke tarta, jajko, przyprawy, dokladnie wyrobic, zagotowac 3 szklanki wody z dodatkiem pokrajanej cebuli, ziela angielskiego, pieprzu, soli, uformowac pulpety, wlozyc do wody i gotowac bardzo powoli przez 10 minut, nastepnie pulpety odwrocic i dogotowac pod przykryciem, stopione maslo wymieszac z maka, odcedzic wywar z miesa, rozprowadzic zasmazke, dodac smietane, zagotowac sos, przyprawic do smaku kwaskiem cytrynowym, wsypac zielona pietruszke, pulpety podawac polane sosem z ziemniakami lub ryzem i surowka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 22.04.2013 14:46
zawsze robiłam w koperkowym ale wypróbuję pietruszkowy
gacopierz23 29.08.2012 22:18
smaczny zestaw
Wacław 13.01.2012 17:20
smaczne !!!
dorotka0000025 29.11.2011 13:43
dziekuje
Magdalena1110 06.10.2011 08:26
dobre
motomaniak 02.07.2011 12:49
pycha
kanu83 21.02.2011 12:40
Pysznosci
Agnieszka172 10.02.2011 09:12
lubię pulpeciki w każdym sosie
stokrotka 04.02.2011 14:05
smaczne!
aga130982 04.02.2011 12:54
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak