Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe Magdalenki

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
mąka 150 g
cukier puder 150 g
jajko 5 szt
kakao 3 łyżki
masło do wysmarowania foremek 1 łyżka
polewa czekoladowa 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe Magdalenki

Masło otrzeć z cukrem pudrem, dodając kolejno jajka. Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia, i kakao, przesiać. Dodawać porcjami do masy, cały czas ucierając np.mikserem. Papierowe foremki natłuścić masłem, ułożyć na blasze. Napełnić ciastem do 3/4 wysokości. Po upieczeniu polać polewą czekoladową lub lukrem. Można udekorować bitą śmietaną.

Piec w temp. 180 stopni
Czas pieczenia 20minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 18.06.2012 17:02
pycha
tomek18 24.04.2012 09:25
super
ZEWA 30.01.2012 12:40
apetyczne
Iwusia 25.06.2011 23:24
super :)
IlonaAlbertos 24.06.2011 23:24
Bardzo apetyczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak