Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z dzika duszone w warzywach
Kaszę jęczmienną płuczemy i gotujemy w mieszance wody i wywaru z żeberek dzika (1 szklanka wody i 1 szklanka wywaru z duszonych żeberek), do wyparowania wody.
żeberka | 1 kg |
mąka pszenna | 2 łyżki |
marchewka | 2 |
seler | 2 |
smalec | 2 łyżki |
sól do smaku | |
koncentrat pomidorowy | 2 łyżki |
cebula | 2 sztuki |
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat | 1 łyżeczka |
bulion warzywny | 1 litr |
Owoc jałowca cały Prymat | 7 sztuk |
kasza jęczmienna | 2/3 perłowa |
Sól peklowa drobnoziarnista Prymat | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: