Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filet z mintaja w panierce

4.0
(29)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 szt
jajko 2 szt
mąka 3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filet z mintaja w panierce

Filety z mintaja umyć, pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Jajka rozbić na talerz, dodać odrobinę soli i rozmieszać widelcem. Filety obtoczyć w mące, zanurzyć w jajku i następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patryk 29.10.2022 15:18
Rybka udała się fenomenalnie. Pycha.
IlonaAlbertos 09.07.2013 14:21
Smaczna klasyka.
Ewelina38 26.04.2013 21:43
dziś miałam taką rybkę na obiad, było pysznie :)
gacopierz23 18.08.2012 09:59
smaczna
Iwusia 27.04.2012 22:35
też taką rybkę lubię
Łukasz15 19.04.2012 08:48
pycha
Motorek 10.03.2012 10:01
smaczne
Iwona51
Iwona51 22.09.2011 20:19
uwielbiam mintaja
Gosia32
Gosia32 21.08.2011 23:20
super
Neetka90 20.08.2011 17:55
super
Neetka90 20.08.2011 17:55
super
Wafelek2601 14.04.2011 09:24
mintaj najbardziej mi smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak