Przepis i sposób przygotowania na: Tort na różne okazje
Mleko należy zagotować. Żółtka jaj utrzeć z cukrem na puch, następnie ciągle ucierając dodać mąkę ziemniaczaną i cukier waniliowy. Gdy masa będzie pulchna i jednolita dolewać do niej wąskim strumieniem gorące mleko ciągle ucierając. Miskę wstawić do zimnej wody i ucierać do momentu całkowitego wystudzenia się masy.
Masło roślinne utrzeć na puch, następnie dodawać do niego porcjami masę jajeczną.
Spodni blat biszkopta nasączyć syropem cukrowym, posmarować konfiturą i masą, przykryć drugim blatem. Drugi blat nasączyć syropem cukrowym i posmarować masą, następnie przykryć ostatnim blatem, który też należy delikatnie nasączyć. Wierzch i boki tortu posmarować masą, wierzch dodatkowo ozdobić. Brzegi tortu obsypać wiórkami kokosowymi. Tort udekorować plasterkami kiwi, ananasem i posypką.