Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2szt
żółtko jajek 2szt
sól szczypta
margaryna w kostce pół kostki
mleko szklanka
cukier 4łyżki
drożdże 5dag
mąka 0,5kg
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki

Mąkę przesiać przez sito i wsypać do miski.Dodać utarte z cukrem jajka i żółtka ze szczyptą soli.Margarynę należy rozpuścić w gorącym mleku,ostudzić,wlać do miski.Na koniec wlać wyrośnięte drożdże.Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić.Miskę przykryć ściereczką i przeczekać,aż ciasto wyrośnie.Smalec rozpuszczamy w garnku.Ciasto kładziemy łyżką na gorący tłuszcz.Pieczemy z obu stron na złoty kolor.Racuszki podajemy posypane cukrem pudrem.SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 11.08.2011 23:31
Zawsze pyszne
owca441 22.07.2011 23:08
rewelacja
teresa18 21.07.2011 20:02
oczywiście pyszne mniam mniam
Aniunia773 01.05.2011 17:08
pycha
Aniunia773 01.05.2011 17:08
pycha
Natalia/tubisiek 20.03.2011 13:39
pyszne :)
pacpaw 20.01.2011 09:46
prawie jak u mamy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak