Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kutia z bakaliami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak 500 g
przenica 150 g
mleko 1|2 szklanka
rodzynki 4 łyżek
miód 3|4 szklanka
morele suszone 5 szt.
figi suszone 5 szt.
aromat migdałowy do smaku
pomarańcza 1 szt
orzechy 100 g
migdały 100 g
skórka z pomarańczy
daktyle 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kutia z bakaliami

Mak zalać wrzącym mlekiem,osączyć,zmielić i pszenicę ugotować do miękkości i odcedzić,rodzynki morele figi i daktyle zalać wrzątkiem,większe owoce posiekać,orzechy i migdały namoczyć,posiekać,suszone owoce połączyć z orzechami,migdałami i skórką pomarańczy,dodać mak pszenice,miód i aromat migdałowy,masę przełożyć do salaterki i schłodzić

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak