Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab marynowany w czerwonym winie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 80 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
czosnek 6 ząbków
majeranek 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier 2 łyżeczki
wino czerwone wytrawne 1/2 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Schab marynowany w czerwonym winie

Schab natrzeć solą, pieprzem, cukrem i majerankiem. Do miski wrzucić posiekany czosnek, pokruszone liście laurowe, zalać mięsko winem i odstawić do lodówki na 24 godziny. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z winem i piec ok półtorej godziny w temp. 190 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.07.2011 22:55
Taki schab musi wybornie smakować.
cukiereczek 12.03.2011 13:48
pycha
hastalavista 10.03.2011 00:11
ciekawa kompozycja smaków
rosik93 13.01.2011 23:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak