Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Glazurowana rolada schabowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
masło 1/2 kostki
zioła 3 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku
koncentrat pomidorowy 1 puszka
miód 1 łyżka
oliwa 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżka
suszone śliwki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Glazurowana rolada schabowa

Rozpuszczone masło wymieszać z ziołami, solą i pieprzem. Ostudzić. Schab rozkroić żeby utworzyć płat mięsa. Troszkę zbić tłuczkiem i posmarować masłem. W środku ułożyć śliwki, zwinąć roladę. Mocno mięsko zszyć. Piec ok 2 godziny w temp. 200 stopni. Przygotować glazurę z koncentratu, miodu, oliwy, sosu sojowego . Posmarować mięso pół godziny przed końcem pieczenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona51
Iwona51 24.12.2011 08:53
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak