Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dyniowe racuszki z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 50 dkg
parówki 15 dkg
jajko 2 szt
mąka 5 łyżek
masło 1 łyzka
olej do sażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dyniowe racuszki z parówkami

Dynię zetrzec na tarce. Parówki pokroic w drobną kostkę. Żółtka utrzec z masłem. Dynię, parówki i żółtka wymieszac, dodac mąkę. Posolic do smaku. Białka ubic na sztywno i delikatnie wymieszac z masą. Smażyc na patelni małe placuszki i podawac z pikantnym sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 13.03.2011 19:48
bardzo ciekawy przepis
iwona332 26.01.2011 00:14
super
Ela20 24.05.2010 18:15
Z dyni jak widac można zrobi wszystko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak