Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Borowiki w sosie pietruszkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
natka pietruszki
masło 3 łyżki
śmietana 30% 3 lyzki
czosnek ząbki
olej 1 łyzka
sól
pieprz
borowiki 1\2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Borowiki w sosie pietruszkowym

Borowiki oczyścić, umyć, pokroić w plastry. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na maśle. Dodać pokrojone borowiki i dusić około 15 minut. Doprawić pieprzem i solą.
Natkę pietruszki drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę. Do moździerza wsypać natkę pietruszki i czosnek. Dodać 1 łyżkę oleju. Ucierać aby powstała miazga. Dodać szczyptę soli i 3 łyżki śmietany 18%. Dokładnie wymieszać.
Przesmażone grzyby wyjąć na talerz, polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak