Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z mortadelą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mortadela 1 kg
korniszony 1 duży słoik
jajko 10
cebul 5
majonez 3 słoiczki małe
olej 2 łyżki
ocet 1 łyżka
koncentrat pomidorowy
sól
chilli 1 łyzeczka
cukier 6 łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z mortadelą

Mortadelę obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Obrane cebule oraz korniszony również pokroić w kostkę. W rondelku wymieszać olej z octem oraz przecierem pomidorowym, dodać sól, cukier oraz chilli - mieszając - zagotować. Sos odstawić do wystygnięcia. Zimny sos oraz majonez dodać do salaterki i dokładnie wymieszać, połączyć z resztą składników. Gotową sałatkę na 24 godz odstawic do lodowki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak