Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy z winem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
por 1 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 1,5 szklanki
masło 3 łyżki
sos sojowy 2 łyżki
żółtko jajek 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
wino czerwone 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy z winem

Pieczarki pokroić w dość grube plastry, usmażyć je na tłuszczu razem z porem. Posypać mąką, mieszać dodając po troszku śmietanę. Gotować około 10 minut, doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i winem. Pod koniec dodać rozmieszane żółtko z wodą, wymieszać. Podawać do pieczeni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 29.11.2013 09:50
muszę spróbować
Alex_M 11.11.2013 12:40
świetny pomysł na sos :)
mirosława4 18.05.2012 17:56
smaczny
adam1f 01.01.2012 20:10
dobre
Iwona51
Iwona51 16.01.2011 00:13
brzmi zachęcająco

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak