Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w marynacie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
czosnek 1 ząbek
papryczka chili 1/2 szt
oliwka 100 ml
sok z cytryny 1/2 szt
sos sojowy 25 ml
kolendra
rozmaryn
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w marynacie

Rybę wymyć, osuszyć. Przygotować marynatę- oliwę, sos sojowy, wyciśnięty czosnek, pokrojoną papryczkę, sok z cytryny, kolendrę, tymianek, przyprawę do ryby, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać odstawić na 15 minut, po tym czasie natrzeć rybkę marynatą i pozostawić w lodówce na 30 minut. Następnie rybę z marynatą zawijamy w folii aluminiowej i dajemy do piekarnika lub pieczemy na grillu ok 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 11.06.2011 17:45
na pewno pyszny:)
mirosława4 21.02.2011 12:52
pyszna rybka
Krystyna32 18.02.2011 10:40
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak