Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina duszona w warzywach

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cielęcina bez kości 1 kg
włoszczyzna 2 pęczki
przecier pomidorowy 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
mięta siekana 1 łyżeczka
majeranek siekany 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina duszona w warzywach

Mięso pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny, pozostawić w lodówce na pół godziny. Warzywa obrać, zetrzeć na grubej, warzywnej tarce. Mięso układać w rondelku przekładając warzywami. Podlać kilkoma łyżkami wody, posypać ziołami i dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. Gdy mięso będzie miękki dodać przecier pomidorowy rozmieszany w kilku łyżkach wody, zagotować. Przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.09.2013 08:02
fajny pomysł
IlonaAlbertos 30.07.2013 21:49
Takie mięsko musi być pyszne.
Iwusia 03.02.2013 23:38
idealna na obiad
Katarzyna59 06.06.2012 18:22
apetyczna
Margo1 07.01.2011 13:00
lubię takie dania przyrządzać a potem zjadać
Iwona51
Iwona51 07.01.2011 00:07
same dobroci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak