Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Hiszpański krem orzechowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzechy włoskie 250 g
cukier 1 szklanka
mleko 1 litr
cynamon
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Hiszpański krem orzechowy

Orzechy zmielić, zalać litrem wody z cynamonem, gotować na małym ogniu do zmniejszenia objętości o połowę, dodać mleko i cukier. Gotować aż powstanie niezbyt gęsty krem. Przelać do małych filiżanek deserowych, posypać cynamonem i podawać ostudzony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 27.11.2011 10:04
fajny !
kriso 20.10.2011 20:12
rewelacja
piotereq 29.08.2011 08:43
fajny
ilka_86 04.08.2011 07:48
uwielbiam orzechy:) super przepis
daria899 12.03.2011 12:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak