Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi konserwowe 1 puszka
szynka w plastrach 8 szt
pomidor 1 szt
majonez 1/2 szkl
papryka marynowana 1 słoik
musztarda
sok z cytryny
pieczarki marynowane 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 4 szt
korniszony 2 drobno pokrojon

Przepis i sposób przygotowania na: jajka ze szparagami

Przygotować sos: majonez połączyć ze śmietaną, pieczarkami, korniszonami, musztardą, sokiem z cytryny i przyprawami w takiej ilości, by sos, mimo wyraźnego, pikantnego smaku, miał lekko słodki posmak. Gotowy odstawić w chłodne miejsce. Szparagi odsączyć na sicie, paprykę pokroić w paseczki. Na rozłożonych plastrach szynki ułożyć połówki jajek, paprykę i szparagi, całość dekoracyjnie zawinąć i ułożyć na półmisku, wyłożonym zieleniną. przed podaniem każdą porcję polać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak