Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulka w pierzynce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 50 dag
jajko 2 szt
mąka 10 dag
proszek do pieczenia szczypta
tłuszcz
śmietana 8 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulka w pierzynce

Śmietanę rozmieszać z jajkami i mąką, dodać proszek do pieczenia, osolić, wymieszać. Ciasto powinno być nieco gęściejsze niż na naleśniki. Cebulę obrać, pokroić w grube talarki. Zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak