Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwica w winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ząbki czosnku 5
ocet winny 1 łyzka
oliwa 4 łyzki
sok z cytryny
sól
masło 2 łyżki
bekon 5 plastrów chudy
polędwica wołowa 5 plastrów
wino czerwone 125 ml
Pieprz ziołowy mielony Prymat 2 szczypty

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwica w winie

Czosnek drobno siekamy łączymy z octem ,doprawiamy solą i pieprzem. Mięso rozbijamy lekko i polewamy marynatą ,układamy jeden na drugi.Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.Na rozgrzany olej wrzucamy 2 żabki czosnku ,wyjmujemy jak się przyrumienia .Kładziemy mięso i smażymy z obu stron .Usmażone kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego .A na pozostałym tłuszczu z dodatkiem masła smażymy plastry bekonu .Kładziemy je na kotlety .Do tłuszczu po smażeniu bekonu wlewamy wino ,sok z cytryny i zagotowujemy .Gorącym sosem polewamy nasze mięso z bekonem i ciepłe podajemy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miki47 13.08.2012 20:26
pycha
Justa32 10.03.2012 08:06
pyszny kawałek delikatnego mięska:)
m1monika 10.02.2012 19:28
rewelacja!!!
anemon 17.11.2011 07:53
Apetycznie brzmi.
Marzena34 30.03.2011 13:10
bardzo lubię wołowinę
ben-ka 19.01.2011 10:04
Taki wykwintny kotlet:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak