Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z serem, szynką i szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

naleśniki 6 szt
sól
pieprz
olej do smażenia
szpinak 800 gram
pomidory 500 gram
czosnek ząbki 1 szt
cebula 2 szt
gouda 6 plasterków
szynka 6 plasterków
bazylia
parmezan 40 starty

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z serem, szynką i szpinakiem

Szpinak gotować minutę w osolonym wrzątku, odcedzić, posiekać razem z czosnkiem. Podsmażyć na 2 łyżkach oleju, doprawić. Cebulę posiekać. Obrane pomidory pokroić w drobną kostkę. Podsmażyć na oleju-najpierw cebulę, następnie dodać pomidory. Dusić, aż z pomidorów wyparuje sok, doprawić. Na każdym naleśniku ułożyć po plastrze szynki i goudy. Nałożyć po łyżce pomidorów i porcji szpinaku. Zrolować. Resztę pomidorów ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Na wierzch położyć naleśniki. Posypać parmezanem i bazylią. Piec 15-20 minut w 200 C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak