Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczna zupa jarska

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
por (biała część) 1 sztuka
cebula 1 sztuka
margaryna 2 łyżki
pieprz 10 ziarenek
ziele angielskie 3 ziarenka
masło 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
grzyby suszone 6 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczna zupa jarska

Grzyby umyć i zamoczyć w wodzie na godzinę. Warzywa umyć. Cebulę pokroić w kostkę i podpiec na margarynie. Grzyby obraz włoszczyznę zalać 5 szklankami wrzątku, dodać cebulę, liść laurowy, pieprz, ziele angielskie i gotować 30 minut, następnie przecedzić. Do smaku przyprawić pieprzem, solą i sokiem z cytryny. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.05.2011 21:10
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak