Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie w ziołach prowansalskich

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula biała 2 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej roślinny do smaku
ocet 10 % do smaku
matijasy 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie w ziołach prowansalskich

Śledzie moczymy w wodzie z dodatkiem octu(ok.2-3 łyżki) przez ok 2 godziny. Wyjmujemy, kroimy na kawałki grubości ok. 3 cm. W dużym słoiku układamy na przemian:część śledzi,cebulka w kostkę, posypujemy pieprzem i ziołami prowansalskimi, kropimy octem i znowu śledzie.... Na końcu zalewamy całość olejem. Przykrywamy i do lodówki na ok. 2 dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 11.11.2012 11:12
na pewno są przepyszne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak