Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta drobiowa z ogórkiem kiszonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 2 szt
porcje rosołowe 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 4-5 łyżeczek
ogórek kiszony 3 szt
woda 1,5 litra
sól do smaku
ziele angielskie 5 kulek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta drobiowa z ogórkiem kiszonym

Do garnka wlać 1,5 litra wody,wrzucić mięso i przyprawy i gotować do miękkości.Gdy mięso będzie miękkie wyciągnąć je z garnka i wystawić garnek.
Dodać rozpuszczoną w ciepłej wodzie żelatynę.Mięso oddzielić od kości i wrzucić do garnka.Dodać pokrojone kiszone ogórki.Galaretę przelewać do pojemniczków i odstawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 19.02.2011 17:50
ciekawe
Izabela/bella81 28.01.2011 00:10
Galarcik z ogórkami? Muszę spróbować jak smakuje :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak