Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki półfrancuskie z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
śmietana 0,5 szklanki
masło 15 dag
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 łyżeczka
drożdże 1 dag
sól 0,5 łyżeczki
pieczarki 30 dag
olej 1 łyżka
kiełbasa 20 dag
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki półfrancuskie z pieczarkami

Całe pieczarki zrumienić z posiekaną cebulą na rozgrzanym oleju. Kiełbasę zemleć z pieczarkami w maszynce do mięsa. Farsz wymieszać, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Mąkę posikać z masłem, dodać gałkę muszkatołową, sól oraz śmietanę wymieszaną z drożdżami, zagnieść ciasto. Brać po kawałku ciasta, rozpłaszczać na kształt prostokątów, nakładać farsz, zlepiać na kształt pasztecików. Układać na przygotowanej formie szwem do spodu. Posmarować rozmieszanym jajkiem i piec na rumiano około 20-30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać do barszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 02.03.2013 14:33
apetyczne paszteciki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak