Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki duszone 20 dkg
Kurczak pieczony 25 dkg
przecier pomidorowy 1/2 szklanki
majeranek 1 łyżeczka
pieprz 1/8 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/3 łyżeczki
ryż 3 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i kurczakiem

To typowe danie \"poniedziałkowe\" z wykorzystaniem tego, co zostało niedzielnego obiadu. Ugotowany ryż mieszamy z pieczarkami wraz z sosem z ich duszenia, dodajemy pokrojonego na kawałki kurczaka, przecier pomidorowy ( można rozrobić koncentrat), przyprawiamy majerankiem, pieprzem i papryką. Wstawiamy do piekarnika na 20 min na 180 C. Jeśli się spieszymy, możemy to wstawić do kuchenki mikrofalowej na 8 min na 600 W.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

radosna29 17.03.2012 18:40
fajna i szybka
Wacław 02.03.2012 13:44
dobre
bietka 17.06.2011 14:09
ciekawy przepis:)
Edyta38 23.05.2011 19:19
smacznie wyglada
kuklik 29.12.2010 11:38
resztkowa rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak