Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik makowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak sparzony i zamielony 30 dag
cukier 1,5 szkl.
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
mąka 2 łyżki
olejek migdałowy
jajko 10 sztuki
cukier waniliowy
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 4 sztuki
cukier 4 łyżki
orzechy 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki
mąka 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
budyń waniliowy 2
mleko 2 szklanki
cukier 4 łyżki
nutella 1 szklanka
kakao 1 łyżka
masło 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik makowy

Ciasto: mak ucieramy z cukrem, dodajemy po żółtku, a potem resztę składników. Mieszamy z pianą z białek. W tortownicy pieczemy 2 placki (ok. 40 minut). Biszkopt: białka ubijamy , dodajemy cukier i żółtka, mieszamy z resztą składników. Pieczemy 30 minut. Na mleku gotujemy budynie, zimne ucieramy z masłem , nutellą i kakao. Na ciasto nakładamy krem, biszkopt, krem i ciasto makowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 16.05.2011 11:59
niezłe
jogobella231
jogobella231 21.04.2011 11:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak