Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rolada z kremem budyniowym i galaretyka

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

galaretka truskawkowa 1 opakowanie
budyń śmietankowy 300 mililitrów
masło 200 gram
jajko 6 sztuk
mąka 6 łyżek
proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka
cukier 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: rolada z kremem budyniowym i galaretyka

Przygotujemy wcześniej galaretkę , odstawiamy do odstygnięcia, żóltka oddzielamy od białek, żółtka mieszamy z cukrem i proszkiem do pieczenia , dodajemy pianę z białek, a na końcu mąkę, delikatnie mieszamy wylewamy do formy pieczemy 30 minut, wyjmujemy , przykrywamy sciereczką i studzimy, Budyń zimny miksujemy z masłem. Galaretkę kroimy w paski , biszkopt smarujemy kremem, wzdłuz dłuższego boku układamy pasek z galaretki zwijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.01.2012 12:33
uwielbiam rolady, najbardziej jabłkowe :)
Justyna223 21.06.2011 21:23
pyszna
Marcin37 30.12.2010 19:29
super !
jolajka 30.12.2010 10:22
fajnie wygląda
eli82 28.12.2010 11:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak