Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki zapiekane z jajkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt
pieczarki 40 dag
cebula 2 szt
śmietana 150 ml
masło 5 dag
mąka 2 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ser żółty 1/2 (tarty)
ryż 2 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki zapiekane z jajkami

Jajka ugotować na półtwardo. Pieczarki i cebulę drobno posiekać i zrumienić na maśle, skropić wodą i udusić do miękkości,oprószyć mąką, dodać i śmietanę, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Łyżką cedzakową wyjąć pieczarki z sosu i dodać do ugotowanego ryżu, wsypać szczypiorek, wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą, posypać bułka tartą. Na dno naczynia wyłożyć ryż, ułożyć obrane ze skorupek jajka, zalać sosem, posypać serem i zapiec w nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 05.09.2013 19:07
Zapowiadają się super.
Iwusia 29.10.2012 21:33
smaczne
Monika193
Monika193 01.10.2011 19:48
muszę spróbować
mehia 27.02.2011 09:31
extra
romanrafal
romanrafal 02.01.2011 08:51
dobre
Małgorzata113 28.12.2010 09:13
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak