Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort bezowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6
sok z cytryny łyżeczka
cukier puder 25 dag
cukier waniliowy
proszek do pieczenia szczypta
bita śmietana
kakao
wiórki kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy

Białka ubić z sokiem, proszkiem, cukrem pudrem i waniliowym. Z masy wycisnąć na pergamin 3 krążki tej samej wielkości i 10 bezików. Suszyć je 2-3 godziny w 130⁰C, ostudzić. Bezowe krążki przekładać śmietaną, oprószyć kakao. Tort posmarować resztą śmietany, boki obsypać wiórkami, wierzch udekorować bezikami , oprószyć kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiik 28.04.2012 11:52
świetny przepis
gosiik 28.04.2012 11:52
świetny przepis
gosiik 28.04.2012 11:52
świetny przepis
SyMiki 02.10.2011 22:23
muszę wypróbować
Naatalia96 11.03.2011 21:06
świetny przepis
Naatalia96 11.03.2011 21:06
świetny przepis
Naatalia96 11.03.2011 21:06
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak