Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa do przekładania wafli

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 75ml
cukier biały 250g
margaryna 250g
mleko w proszku 500g
kakao 2-3 łyżki stołowe

Przepis i sposób przygotowania na: Masa do przekładania wafli

W garnku rozpuścić margarynę.Dodać mleko i cukier.W połowie rozpuszczania się tłuszczu wsypać kakao. Na samym końcu dodajemy mleko w proszku. Wszystko chwilę grzejemy, cały czas mieszając, bo masa może się przypalić. Ciepłą przekładamy wafle.Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula99926 22.08.2012 18:54
pychotka!!!
melonik 07.08.2012 08:59
superrrrrrrr
melonik 07.08.2012 08:59
superrrrrrrr
melonik 07.08.2012 08:59
superrrrrrrr
caralajna 24.07.2012 09:11
fajne
Iwusia 24.06.2012 22:56
bardzo fajna
ankaryba 13.06.2012 08:21
smaczna :-)
dorotka0000025 12.06.2012 14:07
fajna
Wacław 13.05.2012 11:16
pyszna !
Wafelek2601 08.05.2012 15:01
super
Maniek2 14.04.2012 09:44
pycha
olkaaa 10.04.2012 07:51
extra
Grazyna0211 16.03.2012 10:38
super
kupiska 02.03.2012 10:30
fajny przepis...
jeta72 27.02.2012 19:45
super
Norgiusz 11.11.2011 08:52
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak