Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z chleba z grzybami i serem

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
mleko 1 l
sól do smaku
pieprz do smaku
oliwa 2 łyżki
szalotki 2 szt
pieczarki 20 dag
pieczywo 1 maślane
tymianek 1 (siekany)
ser żółty 25 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z chleba z grzybami i serem

Jajka rozmącić w misce z mlekiem, dodać kawałki pieczywa. Wszystko włożyć do lodówki na kilka godzin. Na oliwie podsmażyć cebulę, dodać grzybki, dusić do miękkości. Składniki połączyć z namoczonym pieczywem, dodać tymianek, 20 dag startego żółtego sera, pieprz, sól, wymieszać. Masę wyłożyć do średniej formy, posypać pozostałym serem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 13.06.2012 10:22
Świetna
mehia 05.04.2011 15:29
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak