Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kapusta pekińską i makaronem ryżowym

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 szt
pieczarki 20 dag
ogórek konserwowy 4 szt
bulion drobiowy 1 kostka
masło 1 łyżka
sól
jogurt naturalny 1/2 szklanki
majonez 3 łyżki
makaron ryżowy 1/2 (kształt: tagliatelle)

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kapusta pekińską i makaronem ryżowym

Bulion zagotować, dodać makaron (makaron można wcześniej pokruszyć) i odstawić. Gdy napęcznieje odcedzić. Kapustę pekińską poszatkować. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Pieczarki drobno pokroić, doprawić i usmażyć na maśle. Ostudzić. Wszystkie składniki połączyć, doprawić do smaku dodając jogurt i majonez.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 05.06.2012 23:36
bardzo ciekawa
ben-ka 20.02.2012 07:32
dla mnie to zupełna nowość.
Krystyna32 01.01.2012 10:25
super
Wacław 04.11.2011 17:46
dla mnie nowość !
iga2 21.10.2011 10:40
pycha
Mariusz10 10.05.2011 23:35
smaczna
Natalia/tubisiek 16.04.2011 08:10
super
IKrakowianka 01.04.2011 22:43
Świetna!
Kate131 18.03.2011 07:22
ciekawa
Margo1 21.01.2011 00:47
pycha taka sałatka
mirosława4 18.01.2011 21:02
fajna sałatka
traktorek 07.01.2011 16:56
muszę wypróbować
IZABELA29 23.12.2010 07:57
o cos nowego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak