Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w sosie musztardowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

panga 0,5 kg
cytryna 0,5 szt
wino białe wytrawne 0,5 szklanki
musztarda 1 łyżka
cebula 2 szt
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 2 szt
Goździki całe Prymat 3 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w sosie musztardowym

Filety rybne skropić sokiem z cytryny. Cebulę pokroić w plastry, dodać skórkę cytrynową, sól, goździki, liście laurowe, zalać wodą i ugotować wywar. Po kwadransie gotowania do wywaru włożyć rybę, gotować 10 minut. Cebulę wciągnąć, wino połączyć z 0,5 szklanki wywaru, dodać stopione masło wymieszane z mąką oraz musztardą, zagotować, odstawić. Wymieszać z żółtkami, dodać cebulę, przyprawić do smaku. Rybę ułożyć na talerzu i zalać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anulka69 04.06.2012 08:49
supe
manaika 13.01.2012 11:08
ciekawy przepis
mehia 27.05.2011 20:56
super
mehia 27.05.2011 20:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak