Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w winnym sosie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab bez kości 0,5 kg
śmietana 0,5 szklanki
skórka z cytryny 1 łyżka
wino czerwone wytrawne 0,5 szklanki
smalec 1 łyżka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w winnym sosie

Mięso pokroić na porcje, lekko zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem i zrumienić na rozgrzanym smalcu. Mięso przełożyć do rondla i włożyć do ciepłego piekarnika. Na patelnię do tłuszczu wlać śmietanę i wino, przyprawić solą i pieprzem, dodać rozmieszaną mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami wody i otartą skórkę z cytryny, wymieszać. Steki ułożyć na półmisku, oblać sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 05.09.2013 08:05
bardzo smaczne danie
olkaaa 12.05.2012 11:59
fajne
romanrafal
romanrafal 01.02.2012 15:09
świetne danie
Wafelek2601 07.12.2011 09:54
rewelacja!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak