Przepis i sposób przygotowania na: Warstwowa zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno: makaron, sos, mięso mielone, a całość posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy w piekarniku do rozpuszczenia sera.
makaron | 2,5 szkl |
mielone z łopatki | 1/2 kg |
cebula | 1 szt |
czosnek | 1 ząbek |
pomidory bez skóry | 1 puszka |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 2 łyżeczki |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
olej | do smażenia |
ser żółty | 1/2 (tarty) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: