Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron zapiekany z kapustą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 30 dag
kapusta biała 1 kg
tłuszcz 10 dag
cebula 3 szt
jajko ugotowane na twardo 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron zapiekany z kapustą

Makaron wrzucić do wrzącej,osolonej wody, ugotować i odcedzić. Oczyszczoną kapustę umyć, poszatkować i wrzucić do małej ilości wrzącej, osolonej wody. Gotować w rondlu, a po kilku minutach dodać trochę tłuszczu i przykryć. Gdy płyn wyparuje, a kapusta zmięknie, ostudzić. Cebulę posiekać, zrumienić na tłuszczu, dodać kapustę, poddusić przez chwilę mieszając i odstawić. dodać jaja obrane ze skorupek i pokrojone w kostkę, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron wymieszać z kapustą, włożyć do rondla i zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z sosem grzybowym i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 20.02.2012 07:39
fajne
Angelika10 27.01.2012 22:13
Pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak