Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z jaj z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 9 szt
pieczarki 25 dag
masło 1 łyżka
oliwa 5 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
sól do smaku
cukier 1 łyżeczka
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z jaj z pieczarkami

Pieczarki drobno pokroić, usmażyć wrzucając na patelnię z rozgrzaną oliwą, osolić. Żółtka utrzeć z dodatkiem sera, utartą masę połączyć z pieczarkami i bułką tartą. Białka ubić na pianę z dodatkiem cukru. Gotową pianę dodać do przygotowanej masy, wymieszać, przyprawić do smaku solą. Masę wyłożyć na półmisek wysmarowany masłem i zapiec wstawiając do nagrzanego piekarnika. Podawać z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 30.12.2012 11:40
pycha
Aneta41 04.12.2012 18:41
pyszna
Iwona51
Iwona51 28.01.2012 15:40
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak